Tento recept jsem si vymyslel z několika důvodů.Miluji rychlokvašky a ty se rychle snědí.Za druhé jsou kvalitní okurky dost drahé a na přelomu září,října je květáková sezóna.Kdysi jsem si koupil v supermarketu skvělou pětilitrovou láhev na kvašáky,nebo zelí(viz obrázky)Recept je dělaný na tuto velikost.Do 2.5litru vody dám sůl a veškeré koření.Povařím cca 15-20 minut a nechám vychladit.Květák rozeberu na velké růžičky a pěkně ho skládám do láhve.Prokládám koprem,do mezer zastrkuji křen nakrájený na špalíčky,česnek,feferonku (mrkev a cibuli na kolečka-můžu je i vynechat) a opět až do zaplnění láhve.Vše proliji vlažným lákem a přikryji na volno víčkem.Dám na talíř,protože už druhý,třetí den to vše začne kvasit,vytvářet bublinky a voda může trochu vytéct.Asi po 5-7 dnech zavíčkuji a po 14 dnech,když se voda začne čistit a kal klesne je hotovo.Tento květák je výborný k masu jako okurky. Já ho jím i jen tak pro osvěžení.Je pikantní a křupavý.Dobrou chuť :-)