Staňte se našimi fanoušky na:

Květák s vejcem a bujonem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květákové růžičky dáme do osolené vroucí vody a vaříme dokud nejsou měkké (10-15 minut). Nadrobno nakrájíme cibuli a petrželovou nať, cibuli osmahneme na oleji dozlatova (líp chutná osmahnutá na husím sádle) a přidáme petrželku, krátce osmažíme. Uvařený květák necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. K ještě teplému květáku přidáme kalíšek zeleninového bujónu (Maggi nebo Knorr) a dobře promnícháme, až se želé rozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce, dochutíme pepřem a smažíme tak dlouho, dokud nejsou vejce hotová. Příloha - chléb, toasty nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |26. srpna 2014
šanelo: Každý si udělá podle své chuti. Receptů na květák s vejci je na každém receptářském webu hafo .... s bujonem je to něco jiného, vyzkoušela jsem a chutná nám. Odpovědět
šanela |25. srpna 2014
ten bujon bych si klidně odpustila, je to dobré i bez něho Odpovědět
Fíííra |20. srpna 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!