Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý houbový koláč

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý nebo drcený kmín
  • černý mletý pepř
  • tuk na vymazání formy
  • 2 lžičky majoránky
  • 20 g droždí
  • 20 g másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 40 g másla do náplně
  • 120 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 500 g houbové směsi
  • 125 ml vlažného mléka
  • 2 cibule
  • 3 vejce do náplně
  • 1 celé vejce

Pracovní postup:

Mouku a sůl dejte do mísy, droždí rozdrobte do 60 ml mléka, přidejte lžíci mouky a 1 vejce. Promíchejte a nechte asi 15 minut vykynout na teplém místě. Do mísy k mouce přidejte nakrájené máslo a kvásek, mlékem zadělejte hladké těsto. Těsto dejte do vymazané formy tak, aby vznikl vyšší okraj. Rozehřejte máslo a opečte na něm nakrájenou cibuli (nadrobno) dorůžova, pak přidejte nakrájené houby a restujte, až se odpaří voda, ochuťte solí, kmínem, pepřem a majoránkou, promíchejte a nechte vychladnout. Vejce rozšlehejte a rozmíchejte s 3/4 dávky sýru. Houbovou směs urovnejte na těsto a zalijte vejci se sýrem. Pečte 40 minut na 170°C. Pak posypte zbytkem sýru a ještě asi 5 minut zapečte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!