V míse smícháme 500 g hladké mouky se sušeným droždím, přidáme 130 g moučkového cukru, 100 ml teplého mléka, 150 g rozehřáté Hery, 3 žloutky, špetku soli a lžičku citronové kůry. Uhněteme těsto a necháme hodinu kynout. Připravíme si náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme se 100 g krupicového cukru a lžičkou skořice. Vykynuté těsto si rozdělíme na poloviny a vyválíme je na velikost plechu o rozměru 25 × 35 cm. Jeden plát vložíme na plech vyložený pečícím papírem, navrstvíme na něj jablka a na ně položíme druhý plát.Ten několikrát propícháme vidličkou. Dáme do trouby zapéct na 170°C asi na 30 min. Pak si ušleháme 3 bílky s 6 lžícemi moučkového cukru, koláč vyjmeme z trouby a potřeme ho ušlehaným sněhem. Koláč vrátíme do trouby a ještě asi 10 min. dopékáme dozlatova.