Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý závin s cibulí a mletým masem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • dle chuti sůl
  • na potření vejce
  • 1sklenice voda
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • 2 lžičky provensálské koření
  • 20 g droždí
  • plnotučná, 100 g hořčice
  • maso kuřecí, 350 g mleté
  • 500 g mouka hladká
  • 180 g rajský protlak
  • 4 ks cibule
  • 5 lžic olej

Pracovní postup:

Droždí rozpustíme ve sklenici vlažné vody a smícháme s prosátou moukou, přidáme olej a sůl a zaděláme těsto, které necháme 30 minut v teple kynout. Mezitím nakrájíme cibule na tenká kolečka, mleté maso osolíme a smícháme s protlakem a hořčicí. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme na pomoučeném vále. Každý plát potřeme polovinou masové směsi, posypeme vrstvou cibule, provensálským kořením a mletou paprikou, a zavineme. Záviny přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě na 180°C. Ke konci pečení teplotu zvýšíme na 200°C a dopečeme dozlatova. Závin můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Alpenrose |12. června 2014
******** Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo - dobrota pro manžela Odpovědět
blanca.mysicka |18. listopadu 2013
uloženo :-) Odpovědět
david.kruml.1 |11. listopadu 2013
velká dobrota Odpovědět
tynkkatynusee.kollarova |7. července 2013
1** dobrota.. Odpovědět
lidusak |5. července 2013
vyzkouším Odpovědět
li33 |5. července 2013
zkusím Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!