Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Máslo vyšleháme se žloutkem, cukrem a pomerančovou kůrou do pěny, přimícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme vyválíme na plát a vykrajujeme plné kytičky a kytičky s vypíchnutým středem. Pečeme ve vyhřáté troubě 6 až 8 minut. Vychladlé plné kytičky ozdobíme krémem a slepíme s kytičkami s vypíchnutým středem. Krém z bílé čokolády: 100 ml smetany ke šlehání přivedeme k varu, rozpustíme v ní 200 g nalámané bílé čokolády, necháme zchladnout a vyšleháme s 3 lžícemi vaječného koňaku a 50 g másla.