Malé trsy mladých václavek vcelku odloupněte z pařezu. Opatrně je očistěte tak, abyste je nerozdělili a pak je ještě opláchněte pod sprchou. Různobarevné pentličky nastříhejte na kousky a jednotlivé trsy jimi svážte blízko pod kloboučky na mašličku. Vzniklé kytičky ponořte na 15 minut do velkého hrnce vroucí osolené vody, do které přidáte několik bobkových lístků a asi pět kuliček nového koření. Kytičky opatrně vyndejte, znovu opláchněte a pečlivě narovnejte do třílitrové lahve (tak jak rostou, tedy hlavičkami vzhůru). Mezi ně umístěte jednu malou podlouhlou zelenou papriku, přidejte 3-4 celé malé oloupané cibulky, 2 lístky bobkového listu, 6 kuliček nového koření a pepře a pomalinku (abyste narovnané kytičky nerozházeli) zalijete podle chuti přislazeným vychladlým nálevem z Deka (nebo vlastním nálevem). Pevně zavíčkujte a sterilujte 25 minut při 85°C. Je to velmi neobvyklá, ale obdiv vzbuzující dárková kytice.