Staňte se našimi fanoušky na:

Lahodný jahodový koláč

Autor receptu: Lucie10 (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto a vyložte jim koláčovou formu o průměru 23 cm. s odnímatelným dnem. Přebytečné těsto odřízněte, těsto ve formě propíchejte vidličkou a vložte na 30 minut do chladničky. Na vychlazené těsto položte pečící papír, zatižte ho sušenými fazolemi a pečte 15 minut. Poté papír i s fazolemi vyjměte a pečte ještě asi 5 minut dozlatova. Upečený korpus nechte vychladnout a vyjměte ho z formy. Kukuřičnou mouku rozmíchejte v troše mléka a všlehejte vejce, žloutek a krupicový cukr. V kastrůlku zahřejte zbytek mléka a vmíchejte jej do připravené směsi. Vše přelijte do čistého kastrůlku a zahřívejte na mírném plameni, aby směs zhoustla. Přimíchejte vanilkovou esenci, nechte vychladnout a rozetřete na korpus. Navrch naaranžujte plátky jahod a posypte je trochou moučkového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
***** Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
pes |10. září 2013
to je moc dobré Odpovědět
IVETULIATKO |1. září 2013
spanilost Odpovědět
annie |29. srpna 2013
nádherné Odpovědět
b* |18. srpna 2013
famózní Odpovědět
M* |17. srpna 2013
recept ráda zkusím Odpovědět
M* |17. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
M* |17. srpna 2013
paráda Odpovědět
oliv |11. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!