Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji je prudce osmahneme dozlatova. Připravíme si zapékací misku a na dno rozložíme obě cibule, nakrájené na měsíčky, papriky, nakrájené na proužky a vrstvu posypeme lístečky čerstvého tymiánu. Na tuto vrstvu rozložíme maso. V kastrůlku přivedeme k varu asi 200 ml vody, přidáme masoxovou kostku a necháme ji rozpustit. Přilijeme bílé víno, sojovou omáčku, dobře promícháme a připravenou zálivkou přelijeme kotlety. Maso musí být potopené. Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 30 minut. Po této době odkryjeme alobal, maso zasypeme strouhaným uzeným sýrem a vrátíme ještě asi na 15 minut do trouby, už odkryté. Zapékáme, až se sýr rozpustí a lehounce zezlátne.