Bílky s citronovou šťávou a solí ušleháme metlou el. šlehače za stálého přisypávání cukru dotuha (až se dělají ostré špičky). Do pevného sněhu vmícháme mleté ořechy. Na cukrářský sáček dáme hubičku s velkým otvorem a naplníme ho hmotou. Na 3 plechy s pečícím papírem nastříkáme asi 100 malých kopečků, pečeme na střední příčce 15-20 minut na 150°C, vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do malého kastrolu, přidáme podmáslí a smetanu, při mírné teplotě za stálého míchání rozpustíme. Čokoláda se nesmí vařit!! Do rozpuštěné čokolády vmícháme brandy, pak kastrol postavíme do studené vody a za stálého míchání chladíme. Na cukrářský sáček dáme malou hvězdicovou hubičku a naplníme ho lanýžovou hmotou. Na spodní kousky makronek nastříkneme trochu lanýžové náplně, přiklopíme horní kousek makronky a lehce přimáčkneme. P.S. Makronky můžeme přinést na návštěvu jako dárek. V tom případě je dáme do celofánového sáčku a převážeme stužkou.