Staňte se našimi fanoušky na:

Lanýžové makronky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky s citronovou šťávou a solí ušleháme metlou el. šlehače za stálého přisypávání cukru dotuha (až se dělají ostré špičky). Do pevného sněhu vmícháme mleté ořechy. Na cukrářský sáček dáme hubičku s velkým otvorem a naplníme ho hmotou. Na 3 plechy s pečícím papírem nastříkáme asi 100 malých kopečků, pečeme na střední příčce 15-20 minut na 150°C, vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do malého kastrolu, přidáme podmáslí a smetanu, při mírné teplotě za stálého míchání rozpustíme. Čokoláda se nesmí vařit!! Do rozpuštěné čokolády vmícháme brandy, pak kastrol postavíme do studené vody a za stálého míchání chladíme. Na cukrářský sáček dáme malou hvězdicovou hubičku a naplníme ho lanýžovou hmotou. Na spodní kousky makronek nastříkneme trochu lanýžové náplně, přiklopíme horní kousek makronky a lehce přimáčkneme. P.S. Makronky můžeme přinést na návštěvu jako dárek. V tom případě je dáme do celofánového sáčku a převážeme stužkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!