Čokoládové karamely, až asi na deset kousků, které si schováme na ozdobu, zahřejeme. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud se bonbony zcela nerozpustí. Po rozpuštění přelijeme do šlehací mísy, vychladíme, přikryjeme fólií na potraviny a necháme v chladu asi 8 hodin odstát. Čokoládu najemno nastrouháme. Vejce a cukr vyšleháme do krému, prosejeme mouku a zamícháme. Zbývající smetanu a čokoládu opatrně v mícháme. Hmotu rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený, plech. V předehřáté troubě na 175° pečeme cca 40 minut. Po upečení necháme dobře vychladit. Polevu necháme rozehřát v horké vodní lázni. Hrušky necháme odkapat a z poloviny omočíme v rozehřáté polevě, okapeme a necháme zatuhnout. Karamelovou šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme ztužovače. Šlehačku rozetřeme rovnoměrně na vychlazený korpus. Část ušlehané šlehačky si schováme na ozdobení. Tu naplníme do zdobícího cukrářského sáčku a povrch korpusu ozdobíme. Korpus rozkrájíme na řezy a zbývajícími, rozpůlenými, karamelami a hruškami ozdobíme řezy.