Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne s tofu

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Tofu nakrájíme nadrobno (nebo rozdrtíme vidličkou) a dáme smažit na velkou pánev s troškou oleje. Mícháme a smažíme tak, aby se mu vytvořila zlatá kůrka. Přidáme nakrájenou cibuli a zakapeme sójovou omáčkou, aby mělo výraznou chuť. Až zezlátne cibule přidáme do pánve protlak, drcená rajčata, rozmačkaný česnek, koření a podle chuti dosolíme. Pánev dáme stranou. Sójový “bešamel”: Do rozehřáté nádoby se silným dnem dáme 3 lžíce oleje a pomalu vmícháváme 3 lžíce hladké mouky. Do světlé zápražky vylijeme sójovou smetanu a přiléváme vodu až získáme konzistenci omáčky. Přidáme bobkový list a špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme odstát. Vezmeme hluboký pekáč a vymažeme ho olejem. Dospod dáme na tenké plátky pokrájená rajčata tak, aby pokryla celé dno. Na ně rozložíme vrstvu lasagní. Další vrstva je rajčatová směs s tofu (zhruba 1/3 celého množství) a na ní vrstvu ”bešamelu” (opět 1/3). Vrstvení v tomto pořadí opakujeme. Po třetí vrstvě rajčatové směsi ale dáme hned lasagne a na ně “bešamel”. Dozdobíme nasekanou bazalkou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 20 minut. TIP: Pokud chcete ušetřit čas, tak místo přírodního tofu použijte “VETO tofu burger”, který je již ochucený a předsmažený. V tomto případě ho nakrájejte nadrobno, a přidejte k orestované cibulce. Dál pohračujte podle receptu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
neznám Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!