Oloupeme 2 jablka, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce rozklepneme do mísy, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého míchání postupně přisypáváme mouku. Dobře rozšleháme, aby v těstě nebyly hrudky a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Menší pánev (prům. asi 17 cm) vymastíme trochou oleje, rozpálíme a nalijeme dávku těsta a rozetřeme po celé pánvi. Omeletky z obou stran dozlatova. Hotové omeletky klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Zbylá jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme na tenké plátky. Poklademe jimi polovinu každé omelety, přehneme napůl a ještě jednou přeložíme. Marmeládu rozředíme trošičkou vody, aby byla řidší a přelijeme omeletky. Nakonec je posypeme sekanými mandlemi, pocukrujeme, ozdobíme kopečky šlehačky a lístky máty.