Krokant: 50g krupicového cukru, 50 ořechů (vlašských, lískových apod.) Jahodová omáčka: 350g jahod, 1 lžíce moučkového cukru Dohotovení: 200ml smetany ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4 kopečky ovocné zmrzliny (např. lesní plody), 4 nektarinky, 12 jahod Nejprve si připravíme krokant. Ořechy nasucho opražíme dozlatova. Pak je nasekáme nahrubo. Na nepřilnavé pánvi velmi zvolna rozpustíme cukr. Pak přisypeme ořechy a vše promícháme. když cukr začne hnědnout, rozetřeme směs na pečící papír. Kdyř krokant ztuhne, nalámeme ho na kousky. Jahody očistíme a společně s moučkovým cukrem rozmixujeme na pyré. Omáčku propasírujeme. Z vychladlé smetany a cukru připravíme pevnou šlehačku. Do čtyř pohárků rozdělíme kopečky zmrzliny. Doplníme je ovocem pokrájeným na kousky a zalijeme připravenou jahodovou omáčkou. Vše dozdobíme šlehačkou a lístky meduňky a posypeme rozlámaným krokantem.