Staňte se našimi fanoušky na:

Libanonský "Falafel"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: pro několik osob
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 12 hod.
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Den přadem namočíme cizrnu i hrách do většího množství vody, před úpravou je scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme, přidáme jemně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek i petrželku a spolu s dalšími přísadami zaděláme vláčné těsto. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
  2. Na pomoučeném válu uděláme kuličky, velké asi jako vlašský ořech a usmažíme je dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.

Něco navíc:

Můžeme je podávat jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, nebo jako zákusek k vínu či pivu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!