Hummus s křupavou zeleninou
30
2
2
1) Papriky a lilky propícháme, dáme do pekáčku, potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C ,dokud paprika nemá černé puchýřky. 2) Papriky poté dáme do misky a přikryjeme fólií, aby se spařily. Po 10 minutách je můžeme oloupat a zbavit semínek. 3) Lilky necháme vychladnout a poté oloupeme. Nakrájíme na větší kusy. 4) Lilky a papriky dáme do robotu a rozsekáme. 5) Do pánve dáme 0,5 dl oleje a přidáme k němu drcený česnek a najemno nakrájenou cibulku a feferonky. 6) Přidáme lilkovou směs a promícháme. 7) Přidáme ocet, cukr a citronovou šťávu. 8) Plníme do sklenic, otočíme dnem vzhůru. 9) Skladujeme v chladu a temnu.