Staňte se našimi fanoušky na:

Lilky a papriky na orientální způsob

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Papriky a lilky propícháme, dáme do pekáčku, potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C ,dokud paprika nemá černé puchýřky. 2) Papriky poté dáme do misky a přikryjeme fólií, aby se spařily. Po 10 minutách je můžeme oloupat a zbavit semínek. 3) Lilky necháme vychladnout a poté oloupeme. Nakrájíme na větší kusy. 4) Lilky a papriky dáme do robotu a rozsekáme. 5) Do pánve dáme 0,5 dl oleje a přidáme k němu drcený česnek a najemno nakrájenou cibulku a feferonky. 6) Přidáme lilkovou směs a promícháme. 7) Přidáme ocet, cukr a citronovou šťávu. 8) Plníme do sklenic, otočíme dnem vzhůru. 9) Skladujeme v chladu a temnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
objev |11. června 2015
Hodí se k pečenému maso nebo pod maso při pečení. Odpovědět
objev |11. června 2015
někdy nechám větší kousky zeleniny, jindy rozmixuji úplně nahladko. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!