Marinované olivy 2
10
0
1
Očištěný chřest povaříme asi 1-2 minuty, ihned ho vyndáme a ochladíme, pak ho nakrájíme na menší kousky. Ricottu rozmícháme s vejci, smetanou, osolíme a opepříme, pak do směsi vmícháme i lososa nakrájeného na malé kostičky. Těsto rozválíme do obdélníku, kraje přehneme asi 1 cm dovnitř, aby nám vznikl zvýšený okraj a náplň nevytékala a vyválené těsto opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Na vyválené těsto nalijeme připravenou náplň a navrch naklademe kousky chřestu. Koláč vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme, dokud náplň neztuhne a okraje koláče nezrůžoví. Koláč můžeme podávat teplý, ale nám více chutnal studený.