Staňte se našimi fanoušky na:

Listový špenátový závin - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky hub orestujeme na lžíci oleje a necháme vychladnout. V kastrolu na zbytku oleje osmahneme cibuli dorůžova, přidáme mírně rozmrazený špenát, snížíme teplotu a špenát podusíme za stálého míchání, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vmícháme smetanu rozšlehanou s jedním vejcem a utřený česnek. Necháme vychladnout a vmícháme nastrouhaný sýr. Vál posypeme moukou a těsto rozválíme na 3mm silný plát, 2/3 z delší strany posypeme strouhankou a pokryjeme špenátovou nádivku, vršek posypeme žampiony. Zabalíme - nejprve přehneme v 1/3 stranu potřenou špenátem, znovu přeložíme a část těsta bez náplně nakonec zahneme přes závin. Kraje zahneme a závin odložíme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme 8 minut na 200°C, pak snížíme na 180°C a dopečeme ještě asi 15-20 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!