Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Uprostřed uděláme důlek. Přidáme rozšlehané vejce, vaječné bílky a podmáslí a šleháme, až vznikne jemné těsto. Ostružinové máslo připravíme smícháním poloviny ostružin a margarínu. Dáváme pozor, abychom ostružiny nerozmačkali. Oříšky nasekáme, společně s medem je vložíme do mísy a promícháme. Rozehřejeme teflonovou pánev a zlehka ji postříkáme olejem. Přilijeme 3 lžíce lívancového těsta a lehkým krouživým pohybem je rozprostřeme. Pečeme, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bubliny a spodní strana nezíská zlatavou barvu. Poté obrátíme a pečeme z druhé strany, až je lívanec dobře propečený. Hotové lívance udržujeme teplé. Lívance potřeme ostružinovým máslem, ozdobíme lžičkou oříšků s medem a posypeme zbylými ostružinami.