Dva filety položíme do čistého dřezu, pustíme tenký proužek studené vody a oškrábeme zbytek šupinek. Opláchneme, můžeme nakrájet na porce, ale nemusíme a vložíme do remosky. Koření rozdělíme na všechny porce, včetně 1 špetky kmínu, pokapeme olivovým olejem a poklademe kousky másla. Celkem asi 3 dkg, přiklopíme a zapneme. Brambory vložíme do osolené a okmínované vody s větvičkou libečku ( máte-li) a uvaříme. Ledový salát natrháme, připravíme na talíř a polijeme připraveným křenovým dippem. Křenový dipp umícháme z žervé (nebo lučiny), smetanového křenu( jemňoučce strouhaného, kupuji v Aldi, ale v hypermarketech se také najde), pepře čerstvě mletého, a smetany šlehačky, eventuálně přisolit a dobře vše rozmíchat. K rybě občas přikápneme trošku vody, aby se nespálila, šťávou polijeme porce. Hotová voní lososem a máslem, vzdáleně bylinkami. Přidáme zbytek másla a necháme rozpustit. Nemícháme, jen lehce zahýbeme remoskou. Máslovou šťávou pokapeme porce a omastíme brambory na talíři, ozdobíme tenkými proužky červené papriky.