Filet zarovnejte nožem, odřízněte proužek tuku podél břicha. Pak filet začistěte a položte kůží na alobal v pekáčku (nebo na nerezový plech). V gumových rukavicích oloupejte a nastrouhejte řepy. Všechno koření podrťte v hmoždíři (nebo rozmixujte). Smíchejte koření, sůl, cukr, řepu a polovinu nasekaného kopru. Lososa položte kůží dolů do pekáčku, směs naneste rovnoměrně na lososa, přitiskněte, překryjte fólií (nebo alobalem) a zatížíte talířem nebo prkénkem. Uložte v lednici a marinujte 2-3 dny. Čím déle necháte lososa marinovat, tím víc bude maso zbarvené. Pak z lososa setřete řepu s kořením, filet opláchněte pod studenou vodou a osušte. Z lososa stáhněte kůži a filet obalte ve zbylém nasekaném kopru. Zabalte do fólie a dejte na dalších 6-8 hodin do lednice. Před podáváním krájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte se salátem, kukuřicí, klínky citronu, snítkami kopru nebo kysanou smetanou a pečivem.