Do mixéru dejte sůl, cukr, kůru ze 2 pomerančů, limetky, citronu a umixujte hrubší směs, přidejte podrcené koření. Začistěte filet z lososa, případně vytáhněte pinzetou zbývající malé kůstky. Na plech s okrajem nasypte část solné směsi a lososa na ni položte. Zasypejte ho zbylou směsí a povrch poklaďte plátky ze zbylého pomeranče. Překryjte potravinovou fólií a zatižte prkénkem s konzervami nebo pekáčkem. Uložte v chladničce přes noc (minimálně na 10 hodin). Ptom lososa omyjte pod studenou vodou od soli, osušte a posypejte jemně nasekaným koprem - přitiskněte ho na celý filet. pak nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte s bagetou a křenovým dipem. Na dip prošlehejte smetanu, šlehačku, vmíchejte křen, citronovou šťávu a osolte. Čím déle lososa marinujete, tím z něj suchá marináda vytáhne víc vody a chuť použitých surovin je výraznější. Čím kratší doba naložení, tím je losos syrovější a šťavnatější.