Nejdřív je potřeba si odstopkovat a nakrájet jahody a rajčata poměrně na drobno. To dáme do mísy a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 1-2 lžíce balzamikového octa, slzu olivového oleje, trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, nasekanou petrželku, lžičku medu, alespoň lžíci čerstvě vymačkané šťávy z citrónu a trochu promačkáme směs dohromady. Celou ji pak dáme do lednice. Pak zkontrolujeme filet z lososa (připravuji jej s kůží). Pokud jsou v něm ještě nějaké dlouhé kosti, je dobré je vyndat. Stejně tak je dobré zkontrolovat, zda někde nezůstala šupina. Filet osolíme, opepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Buď jej (rozdělený na jednotlivé porce) můžeme upéct v troubě, nebo (taktéž rozdělený) udělat na pánvi. U nás se většinou dělá na pánvi, nejdříve kůží dolů, pak se otočí. Je důležité, aby byl dostatečně propečený až do středu, ale ne přepečený (a tudíž vysušený). Podávat lze s bílým pečivem, nebílým pečivem, rýží, divokou rýží, plochými nudlemi, jen tak. POZOR! Děti i manža zcela určitě poznají, že jde o rybu.