POTŘEBUJEME: 4 plátky lososa, kůru z poloviny pomeranče, 80ml bílého vína, rýže, alobal CITRUSOVÉ MÁSLO: šťáva z 1 pomeranč a 1 citronu, 2 lžíce šalotky najemno nakrájené, 2 lžíce medu, 1 lžíce solamylu, 175ml smetany, čerstvě mletý pepř, sůl Šťávy nalijeme do hrnce, přidáme šalotku a med. Necháme pomalinku bublat na mírném ohni do doby, než směs nabude sirupového vzhledu. Ve smetaně rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme do hrnce. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle své chuti. Předehřejeme rroubu na 180°. Vymažeme pečící formu olejem a naskládáme do ní plátky lososa. Podle chuti osolíme a opepříme. Přiložíme pomerančovou kůru, přilijeme víno a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě 10-15 minut, dokud se losos nepropeče. Pak přelijeme citrusovým máslem a ihned podáváme s rýží.