Staňte se našimi fanoušky na:

Lososové plátky na víně

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

POTŘEBUJEME: 4 plátky lososa, kůru z poloviny pomeranče, 80ml bílého vína, rýže, alobal CITRUSOVÉ MÁSLO: šťáva z 1 pomeranč a 1 citronu, 2 lžíce šalotky najemno nakrájené, 2 lžíce medu, 1 lžíce solamylu, 175ml smetany, čerstvě mletý pepř, sůl Šťávy nalijeme do hrnce, přidáme šalotku a med. Necháme pomalinku bublat na mírném ohni do doby, než směs nabude sirupového vzhledu. Ve smetaně rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme do hrnce. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle své chuti. Předehřejeme rroubu na 180°. Vymažeme pečící formu olejem a naskládáme do ní plátky lososa. Podle chuti osolíme a opepříme. Přiložíme pomerančovou kůru, přilijeme víno a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě 10-15 minut, dokud se losos nepropeče. Pak přelijeme citrusovým máslem a ihned podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!