Staňte se našimi fanoušky na:

Madlenky

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Madeleines neboli madlenky jsou francouzské sladké snídaňové pečivo. Na tomhle konkrétním receptu je nejlepší, že si ho můžete připravit den předem a ráno těsto jen rychle rozdělit do důlků v madlenkovém plechu a upéct.

Množství: Na 12 madlenek
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
+ odpočinutí

Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Smíchejte kypřicí prášek, sůl a mouku. V jiné míse prošlehejte dohladka vejce, krystalový cukr, třtinový cukr, med a citrusovou kůru. Do směsi krátce zašlehejte moučnou směs - pozor, nepřešlehat, jen rychle zamíchat. Nakonec rychle zašlehat máslo, až je směs hladká. Dejte těsto do pevného sáčku, dobře uzavřete a nechte odpočinout v chladničce aspoň 1 hodinu, ale třeba i přes noc (viz Něco navíc).
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech na madlenky (na 12 normálních madlenek nebo na 20 minimadlenek) lehce vymažte olejem a vysypte moukou. U sáčku s těstem ustříhněte roh a vytlačte těsto do prohlubní v plechu - naplňte je ze 2/3.
  3. Pečte madlenky v předehřáté troubě, až začnou při okrajích zlátnout - minimadlenkám stačí 5 minut, normálně velké madlenky budou upečené za 8-10 minut.
  4. Vyjměte plech a klepněte s ním, aby se pečivo uvolnilo. Madlenky pocukrujte a podávejte horké - nejlepší jsou k víkendové snídani.

Něco navíc:

Těsto v uzavřeném sáčku lze v chladničce uchovat až 1 den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!