KŘEHKÉ TĚSTO: 150g mouky, 50g moučkového cukru. špetka soli, 1g citronového aroma, 100g másla PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 4 žloutky, 4 bílky, 100g cukru, špaetka soli, 120g mouky 30g maizeny, 2 lžičky prdopeč, 125g makové náplně KRÉM: 9 plátků bílé želatiny, 250g mascarpone, 400g plnotučného hustého jogurtu, 2 limetky, 1 pomeranč, 5g citronové aroma, 70g cukru, 200g smetany na šlehání, 1 sáček oranžátu, 125g makové náplně NÁPLŇ A OZDOBA: 125g malinové marmelády (nejlépe domácí), 1 limetka, 1 sáček čoko. lístků z jemné hořké čokolády Z uvedených surovin uhněteme křehké těsto, zabalíme do fólie a nejméně na 30 minut dáme do chladničky. Na piškot ušleháme žloutky s cukrem a solí do pěny, vmícháme makovou náplň. Mouku smícháme s maizenou a prdopeč, prosejeme makovou směs. Z bílků ušleháme tuhý sníh a necháme ho sklouznout na těsto. Všechno opatrně promícháme šlehací metlou a těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut na 180°C (horkovzduch asi 160°C, plyn stupeň 2). Piškot hned po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku a stáhneme papír. Korpus na utěrce zavineme a necháme vychladnout. Křehké těsto vyválíme na dně vymazané dortové formy (prům. asi 26cm), několikrát propíchneme vidličkou, aby se během pečení nevydul, okolo postavíme okraj formy. Pečeme 13-15 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3), korpus necháme vychladnout na mřížce. Piškot rozvineme, potřeme tenkou vrstvou malinové marmelády (asi 75g) a pevně svineme, pak nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.Korpus z křehkého těsta potřeme zbytkem marmelády a okolo zase postavíme okraj formy. Okolo okraje nasázíme vedle sebe plátky rolády, zbytek plátků klademe na korpus. Želatinu na krém necháme 10 minut změknout ve studené vodě. Z 1 limetky nastrouháme kůru, z obou limetek a z pomeranče vylisujeme šťávu. Mascarpone utřeme s jogurtem, nastrouhanou kůru, citrusovou šťávou a citronovým aroma. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ji při mírné teplotě za stálého míchání. Potom ji smícháme nejdřív s 5 lžícemi krému, a pak s zbytkem, dáme do chladu. Hned jak začne krém tuhnout, ušleháme dotuha smetanu a vmícháme. Krém rozdělíme na poloviny, do jedné zamícháme nadrobno pokrájený oranžát a mák, rozetřeme na korpus. Dále rozetřeme zbývající krém a pečlivě uhladíme. Dort dáme cca na 2 hodiny do lednice ztuhnout. Nakonec ozdobíme tenounkými plátky limetky a čokoládovými lístky.