Do hrnce nasypeme mletý mák, zalijeme ho hrnkem mléka a přivedeme k varu. Do této makové směsi postupně přidáme med, cukr, hrst rozinek a hrst sekaných ořechů. Za stálého míchání vaříme 20 minut. Mák musí změknout, mléko se postupně vstřebá a částečně odpaří. Na závěr přidáme švestková povidla a ještě 5 minut při nízké teplotě, za stálého míchání (snadno se připaluje), povaříme. Do směsi můžeme pro vůni přidat pár kapek rumu. Hotovou makovou směs necháme zchladnout. Listové těsto na pomoučněném vále rozválíme na cca 0,5 cm tenký plát, na střed naneseme studenou směs a závin zabalíme. Oba konce těsta zahneme dospod, aby náplň nevytékala. Závin dáme na plech vyložený pečícím papírem a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.