Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Rozinky necháme nabobtnat v rumu, mletý mák promícháme v misce s oběma cukry, kořením rozinkami a smetanou. Ve vlažné smetaně necháme rozpustit droždí a rozšleháme vejce. Mouku prosijeme na vál, přidáme pokrájený tuk, cukr, sůl a smetanu s droždím a vejcem. Zaděláme vláčné těsto. Rozdělíme ho na 2 části, z jedné vyválíme kulatý plát a vyložíme dno i boky vymazané a vysypané formy prům. 30 cm. Těsto propíchám vidličkou a rozetřeme na něj makovou nádivku, navrch poklademe višně. Ze 2/3 zbytku těsta vyválíme pramínky a navrch koláče z nich uděláme mřížku. Ze zbylého těsta upleteme copánek a ozdobíme obvod koláče, pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 50 minut na 170°C.