Staňte se našimi fanoušky na:

Malinové moučníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BÁBOVIČKY 300g malin, 300g hladké špaldové mouky, 140g třtinového cukru, 60g rozpuštěného másla, 150ml bílého jogurtu, 1 bílek, 1 žloutek, 1 lžička kypř. prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky strouh. citron. kůry, 1/4 lžičky soli, moučkový cukr na posypání; Drobenka - 60g polohrubé špaldové mouky, 30g másla, 1 lžíce cukru, špetka soli Vše na drobenku smícháme a rozemneme prsty. V míse smícháme mouku s kypř.práškem a sodou. Přidáme cukr (lžíci necháme stranou), sůl, citronovou kůru a přilijeme jogurt rozmíchaný se žloutkem a vlažným rozpuštěným máslem. Do sněhu z bílků, nakonec zašleháme zbylou lžíci cukru a zlehka vmícháme do těsta. Nalijeme do papírových košíčků na pečení, rozdělíme na něj maliny a posypeme drobenkou. Bábovičky pečeme dozlatova asi 20 minut na 180°C (podle velikosti košíčků). Necháme prochladnout, pak je opatrně vyloupeme z košíčků a pocukrujeme. TROJÚHELNÍČKY 4 vejce, 90g cukru krupice, 90g polohrubé špaldové mouky, 25g karobu, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 2 lžíce oleje; Náplň - 400g měkkého tvarohu, 200g smetany 33%, 100g moučkového cukru, a 200g malin (nebo 100g malin a 100g ostružin), 2 sáčky vanilkového cukru, 10 plátků želatiny, studená voda Vejce vyšleháme s olejem a oběma cukry do pěny, po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem a umícháme hladké těsto. 1/3 těsta odebereme do misky, promícháme s karobem a toto tmavé těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Vidličkou nebo speciální zoubkovou stěrkou do těsta uděláme vlnovky a necháme ho v lednici ztuhnout. Pak na něj naneseme světlé těsto, rozetřeme a pečeme asi 10-15 minut na 200°C. Upečený plát těsta překlopíme na čistý pečící papír a necháme vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody a pak ji rozpustíme podle návodu. V misce rozmícháme měkký tvaroh s oběma cukry, přidáme rozpuštěnou želatinu, promícháme a vmícháme ušlehanou smetanu. Část ovoce rozehřejeme (nejlíp v mikrovlnce), rozmícháme na kaši a vmícháme ji do krému. Z plátu stáhneme horní papír, na kterém se těsto peklo, a plát nakrájíme na 3 široké pruhy. Trojúhelníkovou formu vyložíme mikrotenovou folií, boky formy vyložíme dvěma pláty a formu cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou, naplníme do půlky náplní. Doprostřed rozložíme v pruhu těsně vedle sebe zbylé ovoce, formu doplníme zbytkem krému, vršek uhladíme a zakryjeme třetím pruhem upečeného těsta. Všechno zakryjeme fólií a necháme v chladu ztuhnout. Potom opatrně vyndáme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na řezy. ŠTRÚDL 420g hladké špaldové mouky, 250g másla, 190ml mléka, hladká mouka na vál, máslo na potření, moučkový cukr a čerstvé maliny posypání; Náplň - asi 500g malin, 750g měkkého tuč. tvarohu, 100g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 bílek, 1 sáček vanilkového pudinku Mouku smícháme se změklým máslem a mlékem na hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme nejméně 12 hodin odležet v chladu. Žloutky rozšleháme s cukrem, vmícháme pudinkový prášek a směs lehce vmícháme do rozmíchaného tvarohu, pak vmícháme tuhý sníh z bílku. Těsto rozválíme na omoučeném válu na 1 větší nebo 2 menší pláty, potřeme tvarohovou směsí a posypeme malinami. Těsto zarolujeme do závinu a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut na 170°C, dozlatova. Hotový štrúdl hodně pocukrujeme, posypeme čerstvými malinami a můžeme ho jíst ještě teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!