Do větší mísy nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme cca 1/4 hrnku vlažné vody, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek- cca 20 minut. Poté lehce poprášíme hrubou moukou, přidáme jedno celé vejce a špetku soli.Necháme chvíli odpočinout, cca 5 minut. Mezitím si pokrájíme rohlíky na kostičky. Nyní zpracujeme těsto tak, že postupně a pomalu přiléváme vlažnou vodu, dokud nevytvoříme husté a pevné těsto. Podle potřeby dáme méně vody, či přidáme mouku.Když je těsto hotové, opět přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Na vykynuté těsto vysypeme nakrájené rohlíky, nejlépe den, dva staré.Můžeme použít i starší chléb, či jiné pečivo, co zrovna máme doma. Rohlíky zapracujeme řádně do těsta a necháme opět vykynout.Po vykynutí vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme těsto na 3 stejné části, ze kterých vypracujeme 3 středně velké šišky. Parní hrnec o třech nádobách vymažeme olejem, aby se knedlík nepřichytil, vložíme ho do nádob, pomažeme jej také olejem a necháme ještě asi 10 minut odpočinout( nakynout). Poté pustíme parní hrnec na 25 minut. Knedlíčky poté vyndáme a ještě teplé nakrájíme na plátky. Dobrou chut'!