Navíc: 2 balíčky kupované oříškové náplně (po 250 g), 50 ml mléka na potření, 100 g tekutého másla, 100 g moučkového cukru Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku prosejeme na vál, do důlku uprostřed rozklepneme vejce a přidáme tvaroh. Po okrajích nasypeme cukr. Přidáme tekuté máslo a mleté mandle. Promícháme vidličkou, pomoučenýma rukama pak od kraje dovnitř vypracujeme hladké pevné těsto. Na lehce pomoučeném vále z něj vyválíme asi 1 cm silný plát, na nějž lžící rozetřeme oříškovou náplň. Plát zavineme od okraje jedné z kratších stran jen za střed těsta. Tvarohové těsto při tom potíráme vlažným mlékem. Potom volný plát ěsta s náplní zavineme od protilehlého okraje doprostřed. Tvarohové těsto opět potřeme mlékem. Plech vyložíme papírem na pečení. Zavinutou štolu na něj opatrně přeneseme. Bude-li delší než plech položíme ji šikmo. Kolem dokola ji ohradíme pásem zdvojeného alobalu a potřeme ji polovinou tekutého másla a znovu i mlékem. Plech zasuneme na dolní lištu trouby a pozvolna pečeme asi 45 minut. Upečenou štolu vyjmeme z trouby, necháme ji trochu vychladnout a pomocí papíru na pečení ji přeložíme na kuchyňskou mřížku. Papí a alobal odstraníme. Celou horkou štolu potřeme zbývajícím tekutým máslem. Ihned ji bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem, který ještě můžeme smíchat s vanilkovým cukrem. (Na posypání použijeme jemné sítko.) Štolu necháme úplně vychladnout a pečlivě zabalenou do alobalu ji uchováme v chladu až do doby, kdy ji budeme podávat.