Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlová tříšť

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle rozložíme na vál, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme je několik minut navlhnout. Do mísy dáme štípané mandle a moučkový cukr, promícháme. Pak je rozložíme na plech s alobalem a pražíme dozlatova 10-15 minut na 180°C, necháme vychladnout. Čokoládu nahrubo nasekáme, dáme do kovové mísy a rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme jí trochu vychladnout a zamícháme štípané mandle, dokud je čokoláda tekutá. Hmotu nabíráme lžičkou a uděláme asi 55 kopečků. Rozdělíme je na plech s pečícím papírem a necháme ztuhnout. Místo štípaných mandlí a moučkového cukru můžeme použít také kukuřičné vločky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!