Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
MLÉKO Mandlové pyré, skořici, vanilku a zázvor umícháme s troškou mléka dohladka. Přidáme zbylé mléko a pomerančovou šťávu, zahřejeme a ochutíme medem. Rozdělíme do 4 sklenic (po 250ml) a posypeme strouhanými mandlemi. JAZÝČKY Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přisypáváme cukr, vmícháme solamyl a 150g mandlí. Sněhové těsto naplníme do stříkacího sáčku s děrovanou trubičkou a na plechy s pečícím papírem nastříkáme asi 80 jazýčků. Posypeme je zbylými mandlemi a pečeme 20-25 minut na 160°C, necháme asi 1/2 hodiny chladnout. Na náplň ohřejeme karamelový sirup a rozpustíme v něm bílou polevu. Vmícháme kandované třešně a náplní slepíme vždy 2 jazýčky, necháme vychladnout.