Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
TĚSTO: 150g mouky, 100g Mondaminu, 1 rovná lžička prdopeč, 1 vejce, 50g hn.cukru, 125g másla DÁLE: 100g másla, 100g hn.cukru, 2 lžíce medu, lžíce smetany, 100g mandl.lupínky, 100g pistácií Mouku promícháme s Mondaminem a prdopeč, prosijeme do mísy. Přidáme všechny ostatní přísady do těsta a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na 30 minut do chladu. Na oblohu svaříme máslo s cukrem, medem a smetanou. Vmícháme mandle a pistácie, hmotu necháme vychladnout. Těsto vyválíme na plech (asi 30x25 cm) s pečícím papírem a potřeme mandlovou pistáciovou hmotou. Pečeme asi 20-25 minut na 175°C (plyn st. 2). Po vychladnutí nakrájíme ostrým nožem na proužky.