Mandle zbavíme slupek a vložíme je na plech do předem vyhřáté trouby na 200°C asi na 10 minut. Potom je vyndáme a necháme vychladnout. Vychladlé mandle rozsekáme na jemno.
V míse si vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a bílky. V další míse vyšleháme žloutky s cukrem krupice a můžeme přikápnout kapku mandlového aroma či likéru.
Obě směsi poté velice jemně vmícháme do sebe a přidáme i jemně nasekané mandle. Trošku mandlí si necháme na ozdobení. Takto připravenou směs vlijeme do jakékoliv formy, poté vložíme do mrazničky na minimálně 4 hodiny, aby semifreddo dobře ztuhlo.
Něco navíc:
Před podáváním posypeme zbytkem nasekaných mandlí a můžeme přelít čokoládovou polevou.
také přidávám k oblíbeným...vyzkouším co nejdřív
Odpovědět
freya |12. května 2013
vyzkouším a omlouvám se u Kateřina Matysková mi ujela ruka a dala sem palec dolu
Odpovědět
Uzzi1 |11. května 2013
pěkné
Odpovědět
Katty148 |11. května 2013
mňam, přidávám k oblíbeným :))
Odpovědět
DAMI |11. května 2013
vyzkouším
Odpovědět
jana.kucerkova.1 |11. května 2013
Takze mile damy, je mi lito, ale ne kazdy mame tu moznost miti ceskou klavesnici a co se tyce rychloreceptu, pokud se vam nelibi, tak nepiste, ze je zajimavy a ze ho vyzkousite - trosku si timto protirecite nemyslite?
Odpovědět