Těsto: 175 g bezlepkové směsi Jizerka, 100 g strouhaných oloupaných mandlí, 75 g moučkového cukru, 75 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balíček vanilkového cukru. Krém: 2 vrchovaté lžíce Salka karamel, 1 lžíce změklého másla a 1 lžíce rumu. Dokončení: Rozpuštěná bílá čokoláda s kouskem másla nebo 100% tuku na polití a rozpuštěná hořká čokoláda na ozdobení. Z uvedených surovin vypracujeme na válu vláčné těsto, zabalíme je do fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Vychlazené těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, vykrájíme ježky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 160°C pečeme po dobu 7 minut. Upečené zchladlé tvary slepíme po dvou krémem, uložíme asi na hodinu do chladničky a poté je svrchu namáčíme do rozpuštěné bílé čokolády. Jakmile poleva ztuhne, „dokreslíme" ježky rozpuštěnou čokoládou pomocí mikrotenového sáčku se zatavenou tryskou.