Mangold duste několik minut v troše vody, odstavte a vymačkejte, listy nasekejte na větší kousky.
Slaninu, petrželku, česnek a šalotky osmahněte v pánvi až cibule změkne. Lžíci této směsi si nechte stranou, zbytek ponechte v pánvi a přidejte nasekaný mangold, parmazán, sůl a pepř, promíchejte.
Do mísy dejte mouku a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek a přidejte sádlo. Postupně vmíchávejte mouku a po troškách přidávejte vodu, až vznikne tvárné těsto, Hněteme je dokud není hladké a pružné. Rozdělte je na 2 části (jedna bude větší) a vyválejte 2 tenké kruhové pláty. Větším vyložte hlubokou, vymazanou dortovou formu prům. 24 cm. Mělo by trochu přesahovat okraje.
Vyplňte těsto připravenou směsí a její povrch uhlaďte. Zakryjte druhým plátem a stiskněte okraje, abyste náplň pevně uzavřeli. Povrch těsta potřete odloženou slaninovou směsí. Pečte 30 minut na 200°C, podávejte vlažné.