Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu. Těstíčko: Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát. Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji. Pažitkový dip: Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře. Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.