Jehněčí kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna na silnější plátky, naklepeme je, nakrájíme na čtverečky, vložíme do misky, zalijeme marinádou (uvedené potraviny rozmixujeme nebo cibuli a česnek drobně nakrájíme a promícháme s dalšími potravinami) a necháme několik hodin v chladničce proležet. Před přípravou maso ocedíme, osušíme a pokapeme olejem. Cibule nakrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, kapii na kousky a střídavě s masem napícháme na 4 jehly nebo špejle. Vložíme je na zahřátý rošt potřený olejem, pokropíme je olejem a opékáme 6 minut, pak špízy obrátíme, potřeme olejem a opékáme 6-7 minut. Kontaktní gril zahřejeme na střední stupeň a jehly vněm opékáme 41/2-5 minut. Potraviny můžeme napíchat také na jeden rožeň a opékat nad žhavým popelem nebo nad žhavým dřevěným uhlím. Marinádu uvedeme do varu a při podávání nalijeme na jehly. Vhodná příloha je rýže promíchaná s rozetřeným česnekem a se lžící sójové omáčky.