Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemné naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní přísady), opepříme a necháme v misce 3-4 hodiny proležet. Potom je vyjmeme, necháme odkapat, setřeme marinádu a roštěnky osušíme. Potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 41/2 minuty. Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe čerstvě připravenými sázenými vejci, která ozdobíme kouskem kapie (rajčete) a petrželkou a podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem.