Staňte se našimi fanoušky na:

Marinované vepřové řízky

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme. po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, pokapeme marinádou (víno nebo citronovou šťávu promícháme se sójovou omáčkou, s worcesterskou omáčkou, s rozetřeným česnekem a pepřem), vložíme do misky a necháme v chladničce odležet 1-4 hodiny. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a hned podáváme. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Beruška sedmitečná|14. dubna 2015
To by mohlo být dobrý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!