Vepřové řízky odblaníme. po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, pokapeme marinádou (víno nebo citronovou šťávu promícháme se sójovou omáčkou, s worcesterskou omáčkou, s rozetřeným česnekem a pepřem), vložíme do misky a necháme v chladničce odležet 1-4 hodiny. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a hned podáváme. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory a zeleninový salát.