Staňte se našimi fanoušky na:

Marinovaný lilek jako příloha-třeba i ke špenátu:-)

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z lilku nakrájíme cca 9 koleček 2-3 mm širokých. Osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak sůl otřeme, lilek vysušíme a kolečka potřeme marinádou z oleje, rozetřeného česneku, provensálského koření, , čili, sojové omáčky, soli a gustinu. Necháme odležet do druhého dne v uzavíratelné misce. Na pekáč dáme pečící papír, troubu rozehřejeme na 220 stupňů, zapneme horký vzduch, nebo gril a kolečka naklademe na papír. Grilujeme v troubě cca 20 minut a během grilování otáčíme. Ze začátku jsou kolečka měkká. Jakmile začnou být křupavá, vyjmeme je a podáváme. Takto upravený lilek můžeme samozřejmě použít k čemukoliv, co máme rádi. K opečeným bramborám, k zelenině, k masu a pod. Poznámka Inspiroval mne opět Egypt, kde se podobná kolečka lilku podávala ke snídani a já se ho mohla ujíst:-). Ingredience egyptského lilku neznám, tak jsem trochu experimentovala a moc jsem si pochutnala.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |12. listopadu 2013
vypadá to úžasně, díky za recept! Odpovědět
milmach |27. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!