Staňte se našimi fanoušky na:

Mascarpone s jahodami/čokoládou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • cukr moučka
  • voda
  • žloutek
  • mascarpone
  • smetana ke šlehání
  • jahody
  • čokoláda
  • sněhové pusinky
  • ovocné bílé víno
  • dezertní víno
  • likér
  • želatina

Pracovní postup:

  1. PĚNA S JAHODAMI 2 sáčky práškové želatiny, 3 lžíce studené vody, 4 lžíce jahodového likéru, 250 ml ovocného bílého vína, 60g moučkového cukru, 250g mascarpone, 300 ml smetany ke šlehání, 2 hrnky jahod Vodu dejte do misky a přisypte želatinu, nechte 5 minut bobtnat. Polovinu želatiny přidejte do likéru a druhou polovinu do vína. Obojí zvlášť zahřívejte a míchejte při střední teplotě, až se želatina rozpustí. Po vychladnutí dejte obě směsi do chladničky. Mascarpone smíchejte s likérem, ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka ji vmíchejte do sýrové směsi. Nechte chladit aspoň 4 hodiny v ledničce. Jahody nakrájejte na plátky a rozdělte do pohárů/misek (několik jahod si nechte na ozdobu). Přelijte je trochou vinného rosolu a doplňte pěnou, vršek ozdobte jahodami.
  2. KRÉM S ČOKOLÁDOU 2 žloutky, 100g cukru, 300g mascarpone, lžíce suchého dezertního vína (nejlépe Marsala), 125g nasekané hořké čokolády, 2 a 1/2 lžíce mléka, 4 menší sněhové pusinky (bezé) Žloutky s cukrem ušlehejte do velmi světlého krému, vmíchejte mascarpone a ochuťte marsalou. Čokoládu rozehřejte při velmi nízké teplotě v mléce, nechte vychladnout. Pak čokoládu s mlékem vmíchejte do poloviny sýrové směsi. Pusinky rozdrobte na dno 6 pohárů/misek a na ně nalijte čokoládovou a sýrovou směs. Nechte aspoň 2 hodiny chladit. Můžete povrchy obou směsí smíchat nožem tak, aby vznikl mramorový efekt.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!