Hovězí maso vcelku opláchneme a dáme do remosky nebo do pekáče s poklicí na osmahnutou cibulku, a pekáč do trouby. Po chvíli zalít vodou. Přidat česnek, 4 stroužky a masox. Občas obrátit. Přikápnout vodu. Udržovat jen po dně šťávy. Připravíme si velký hrnec s vodou a zapneme. V míse ušleháme vejce se solí a mlékem, aby bylo asi 3/4 litru tekutiny, trošku olivového oleje, přisypáváme mouku s kypřícím práškem a mícháme, až vznikne konzistence, která půjde dobře přes "nokovač," ale můžeme lžičkou tvořit malé noky a vkládat do vařící vody s vegetou místo soli. Stačí 5-10 minut Po uvaření prohodit s máslem. Na talíři posypat sekanou pažitkou a petrželkou Na cibulku vložíme nakrájenou anglickou nebo oravskou slaninu a po chvíli nakrájenou zeleninu s kouskem másla, nasekaný česnek, koření. Necháme krátce osmahnout. Maso nakrájíme na plátky, odstraníme stroužky česneku ze šťávy a nalijeme ji ke směsi, společně se sojovkou, portským a kečupem. Po pár minutách přidat fazole v tomatu a brusinky a nechat prohřát. Společně můžeme přihřát i maso, je-li třeba. Zbudou-li noky, mohou se udělat s vajíčkem nebo s mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.