1. Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné. Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout. 2. Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy (názorný postup najdete v rubrice Rady a nápady): skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého, doprostřed každého dejte marmeládu a pak přehněte druhou polovinou těsta. Místa s marmeládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou. 3. Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte třicet minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.