Staňte se našimi fanoušky na:

Masopustní koblihy

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné. Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout. 2. Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy (názorný postup najdete v rubrice Rady a nápady): skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého, doprostřed každého dejte marmeládu a pak přehněte druhou po­lovinou těsta. Místa s mar­meládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou. 3. Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte třicet minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |21. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
wieruska |7. srpna 2013
dobré Odpovědět
Januse |15. května 2013
mňam Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
hned bych si dala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!