Kuře omyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Podél hrudní kosti vedeme 2 řezy a odřízneme prsa od kostry. Křídla a stehna uvolníme v kloubech a opatrně vyřízneme celý skelet. Posledním krokem je vyříznutí stehenních kostí, "holá místa" vyložíme kouskem kuřecích prsou, která skrojíme podle potřeby. Plát masa překryjeme potravinovou fólií a lehce naklepeme. Osolíme, poklademe plátky šunky a na ni rozdělíme brynzu, sušená rajčata a bylinky. Maso stočíme a převážeme provázkem. Roládu dáme do pekáčku, poklademe zbylými bylinkami a podlijeme 100 ml vývaru. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190° asi 40 minut. Pak alobal odstraníme, roládu dopečeme dozlatova a nakrájíme na plátky. Mezitím očistíme cuketu a žampiony, nakrájíme je na kousky a orestujeme na másle. Výpek z rolády vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme zbylým vývarem. Přivedeme k varu, do šťávy vložíme cuketu se žampiony a krátce provaříme.