Staňte se našimi fanoušky na:

Med pampeliškový

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny a pomeranče, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat. Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |28. dubna 2014
dělala jsem z kila cukru, z těch dvou je hustější Odpovědět
petrapo |7. listopadu 2013
uloženo na příští rok ;) Odpovědět
Jirinaja |18. července 2013
zkusím, ale až příští rok :-) Odpovědět
blanca.mysicka |11. července 2013
uloženo :) Odpovědět
macik |6. června 2013
zkusim Odpovědět
sabuska.rozlivkova|22. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!