Z plátků masa odstraníme veškerý tuk a případné blanky. Z opraného rozmarýnu a tymiánu otrháme lístky, nasypeme je do oleje, směs osolíme a opepříme. 2 lžícemi marinády potřeme plátky masa a necháme je v chladničce aspoň 30 minut odležet (maso můžeme zabalit do fólie). Troubu rozpálíme na 200°C. Oloupané brambory rozčtvrtíme, dobře je osušíme a nasypeme na plech s vysokým okrajem, oloupané šalotky malé necháme vcelku, větší rozpůlíme a přidáme je k bramborám. Pokapeme je zbývajícím bylinkovým olejem a posypeme směsí koření, pečeme asi 25 minut. Maso vyndáme z marinády, řízky případně rozkrojíme. Plech vyndáme z trouby a brambory se šalotkami lehce promícháme, položíme na ně kousky masa a vrátíme zpět do trouby, pečeme ještě 15 minut.