Staňte se našimi fanoušky na:

Medové řezy tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO - 250g hl. mouky, 1 vejce, 80g cukru krystal, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 50g másla, 3 lžíce mléka V mléce rozmíchat vejce, přidat ostatní přísady kromě mouky a uvařit. Po vychladnutí vmíchat mouku a vypracovat těsto. Rozdělit na 2 poloviny, na pečícím papíru natenko rozválet a upéct. NÁPLŇ - 1 l mléka, 12 lžic hrubé mouky, 2 lžíce maizeny, 150g cukru moučky, 150g másla, 3 balíčky piškotů, mléko na namočení piškotů, rum, čokoládová poleva Z mléka a maizeny uvařit hustou kaši, po vychladnutí přimíchat máslo a cukr. Na jeden plát těsta rozložit polovinu náplně, na ni poklást piškoty namočené v mléce s rumem. Namazat náplní, opět položit vrstvu piškotů, navršit zbytek náplně a položit druhý plát těsta. Lehce zatížit a polít čokoládovou polevou. Druhý den nakrájet řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!