TĚSTO: 3 dl mléka, 150 g krupicového cukru, 100 g másla, 120 g medu, 300 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 2 vejce. Do kastrůlku nalijeme mléko a svaříme ho s krupicovým cukrem. Odstavíme a zašleháme máslo a med. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí, zalijeme připravenou mléčnou směsí a nakonec postupně vmícháme vejce. Vypracujeme těsto. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut. NÁPLŇ: 400 g měkkého tvarohu, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky mleté skořice, 200 g moučkového cukru. Máslo vyšleháme s oběma cukry, skořicí a tvarohem. Upečený a vychladlý korpus vyjmeme z formy a podélně rozřízneme. Spodní plát potřeme polovinou náplně, přiklopíme vrchním plátem a povrch potřeme zbytkem náplně. Ozdobíme mletou skořicí a dáme ztuhnout do ledničky.